↑ Return to Aktiviteter

Etnisk Ressourceteam (ERT)

Etnisk Ressourceteam på hospitaler

For yderligere oplysninger besøg www.ressourceteam.dk

Etnisk Ressourceteam under Islamisk-Kristent Studiecenter består af op mod 40 mænd og kvinder i forskellige aldre og med forskellig etnisk og religiøs baggrund. De har alle gennemgået kurser i omsorgsarbejde og er blevet udvalgt efter modenhed og evne til at samtale med mennesker. Teamet har siden 2003 arbejdet med brobygning mellem etniske minoriteter og hospitalspersonale i Københavnsområdet, særligt Rigshospitalet og Herlev Hospital. På begge hospitaler er ordningen anerkendt af hospitalsledelsen.

Læs mere om ERT her.

Hvad kan en ressourceperson?

En ressourceperson har gennemført kurser i krisepsykologi og sjælesorg samt vejledning om og praktiske øvelser i samtale med mennesker i en krisesituation.

Desuden er ressourcepersonen gjort bekendt med principper ved personlig samtale og besøgstjeneste, herunder tavshedspligt og supervision samt Hovedstadens Sygehusfællesskabs opbygning.

Der er månedlig supervision af ressourcepersonerne ved projektlederen.

Hvad kan en ressourceperson bruges til?

  • En ressourceperson kan tilkaldes efter ønske fra en patient med etnisk minoritetsbaggrund (kristen eller muslim), dennes pårørende eller sygehuspersonalet f.eks. i forbindelse med
  • en krisesituation, evt. en svær sygdom, som kan ende med døden, hvor patient og/eller pårørende har behov for samtale med et menneske, der har samme kulturelle og/eller sproglige baggrund.
  • dødsfald, hvor de efterladte pårørende har behov for samtale, og hvor dette behov ikke kan varetages af familie eller venner.
  • patienters behov for samtale eller vejledning om religiøse emner
  • langtidsindlæggelse, hvor en patient ønsker en at tale med
  • en konfliktsituation, hvor sygehuspersonalet har brug for en tredjeperson som mægler eller blot for at få afklaret spørgsmål, der har med religion, etnicitet og kultur at gøre.

Hvad gør man, når der skal tilkaldes en ressourceperson?

Man kan henvende sig til koordinatorer af ressourceteamet, som dernæst vil formidle kontakten til den relevante ressourceperson.

Download foldere til patienter. Folder til personale kommer senere.

Se også ERT-undersøgelse her.

Rapport om ERT 2012

Koordinator og projektleder:

Naveed Baig tlf. 25699569

Man kan også ringe til Lissi Rasmussen tlf. 28182085