«

»

Tidsskrift om videnskab og teologi

Tidsskrift om videnskab og teologi

Nyt nummer af vort tidsskrift om islam & kristendom (2/2014) er kommet og kan rekvireres ved henvendelse til iks@ikstudiecenter.dk. Hvis man tegner medlemskab af IKS (300 kr. individuelt/200 kr. for studerende) i 2015 får man også dette nummer, som er nr. 2 i 2014. Medlemskab af IKS støtter også vores fængselsprojekt Katalysator.

Hovedtema for nummeret er videnskab og teologi. Den første artikel omhandler det videnskabelige syn på mennesket og dets forhold til religion, samt hvordan den menneskelige skrøbelighed bedst forklares af religion, mens mere naturvidenskabelige fænomener forklares videnskabeligt. Den anden artikel betragter forholdet mellem islam og rationalitet ud fra al Jahiz og Muhammad Abduhs brug af logik og afvisning af en bogstavelig fortolkning af religion.
Europæisk islam er tema for den tredje artikel og den fælles europæisk-muslimske identitet, mange muslimer født og opvokset i Europa har. Denne fælles identitet betyder dog ikke i sig selv, at man decideret kan tale om en europæisk-muslimsk teologi.
I den sidste artikel beretter Christa Lund Herum om sin første tid i Bangladesh som dialog- og kommunikationskonsulent for Danmission. I artiklen fortæller hun om nogle af de udfordringer hun og familien har mødt i deres nye omgivelser.

Indhold

The technical-scientific view of the humanity and the role of religion
– Nicolai Halvorsen …………………………………………….……..…..…s.1

Islam and rationality – Philippe Provençal……………………………………….s. 6

European Islam with/without a European Islamic Theology
– Safet Bektovic ……………………………………………………………..…s.12

En hilsen fra Bangladesh – Christa Lund Herum…………………………..s.20

 

videnskab-vs-religion_tema_0