«

Nye samtalegrupper i Center for Sameksistens (IKS). Meld jer til nu!

Angående grupperne, som du kan læse om nedenfor:

Der startes fire gruppesamtaler i løbet af februar og marts måned.

De første to grupper startes den 7. og 9. feb., hvis ikke Coronaen gør det umuligt. Gruppe 3 starter den 2. marts, mens gruppe 4 starter den 9.maj. For alle grupper gælder det, at de begynder kl.19 og slutter kl.21. Tidspunkterne kan dog ændres, hvis det passer gruppedeltagerne bedre!!

Første mandag i måneden kl.19-21.

1) Unge og kriminalitet, både teoretisk og praktisk.

Ledere: Hassan Ali og Hasan Daher, begge jurister.
Gruppen vil arbejde med unge, der hænger fast i kriminalitet – med henblik på at gøre noget aktivt for at hjælpe dem ud af kriminalitet.
Bogen, forskningsrapporten, Livshistorier og Kriminalitet af Lissi Rasmussen (tidl. fængselspræst og forsker) vil blive inddraget. Den kan downloades gratis her:
http://ikstudiecenter.dk/wp-content/uploads/2019/09/Livshistorier-og-kriminalitet.pdf

2) Samtalegruppe for unge

Første onsdag i måneden kl. 19-21

Ledere: Hadi Khan, cand. Poly og Lissi Rasmussen
Gruppen vil tage emner op, som vi alle må forholde os til og evt. referere til kristendom og islam. Det kan være begrebet demokrati – kan man forestille sig et demokrati, der ikke bygger på vækst, økonomi? eller spørgsmålet om Corona pandemien og ulighed. Det kunne også være klimaforandringer. Hvordan forholder vi os? Hvad kan vi gøre?
Safet Bektovic, prof. i islamisk teologi på Det Teologiske Universitet i Oslo vil deltage i enkelte møder.

3) Dialoggruppe om islam og kristendom

Anden onsdag i måneden kl.19-21

Ledere: Hadi Khan og Per Ramsdal, sognepræst 

Gruppen vil efter eget valg og egen interesse arbejde med temaer i relation til islamisk og kristen teologi.
Safet Bektovicvil deltage i enkelte møder.

4) Gruppe om kristen-muslimsk diakoni (omsorgsarbejde)

Anden mandag i måneden kl.19-21

Ledere: Ahmet Polat, cand.mag. i diakoni og Lissi Rasmussen, dr.theol., leder af IKS
Det er noget ganske nyt, at muslimer forsøger at udvikle en muslimsk forståelse af sjælesorg og andre former for diakoni. Det er derfor helt naturligt, at vi er diakonale sammen.
Der vil også blive inddraget professionelle som f,eks, Safet Bektovic, Hans Raun Iversen, Elmo Due og Jakob Arnbjerg, på området i enkelte møder. Gruppen vil arbejde med diakoni både teoretisk og praktisk. Vi har allerede et projekt i tankerne.

Møderne foregår på IKS’ adresse: co. Rasmussen, Ryesgade 27B.3.tv., 2200 Kbh. 2200 (NB! Det er på Nørrebrosiden af Ryesgade).

TILMELDING

Hvis du er interesseret i at deltage i en af grupperne, kan du tilmelde dig ved at skrive til lissi@lissiras.dk eller ringe til 28182085. Du er velkommen til at komme til det første møde, før du bestemmer, om du vil være med.