«

»

Tidsskrift: Captivity Break – Katalysator i Libanon

13958223_10154385589733917_3224549394591660093_o

Indhold 2017/1

Et samarbejde mellem Katalysator og R & R  v. Lissi Rasmussen

Fire katalysatorer i Akkar-regionen v. Thomas Brisson Jørgensen     

Mit første møde med Mellemøsten v. Houdaifa Azzouz

To keep the flame of hope alive v. Friedrich Bokern

Mentor og mentee – værdier og kulturer v. Gaute Lind Finsterbach

Dette nummer handler primært om en gruppe af mentorer og mentees fra Katalysator, der i to uger opholdt sig i den fattige Akkar-region tæt på grænsen til Syrien, hvor mange syriske flygtninge opholder sig i stor fattigdom. To af deltagerne beskriver deres møde med de syriske flygtninge i området og om deres arbejde med at bringe glæde til flygtningebørn og deres familier gennem etablering af legepladser.

Den tredje artikel er skrevet af Friedrich Bokern, der er leder af den libanesiske organisation, Relief & Reconciliation Lebanon, som Katalysator har samarbejdet med. Han skriver om organisationens arbejde gennem de sidste fire år og om, hvor vanskeligt det er at bevare håbet for en bedre fremtid de syriske flygtninge. Til sidst i artiklen skriver Bokern om den betydning, vores fælles projekt, Captivity Break har haft for beboerne i området omkring det fredscenter, som organisationen har etableret.

Tidsskriftet sluttes af med en artikel, der omhandler forholdet mellem mentees og mentorer og de værdier, der udveksles mellem dem. Hvilken rolle spiller den mentorstøtte, som står centralt i Katalysators arbejde, for den unges vej ud af kriminalitet? Artiklen bygger på en række interviews med involverede parter i Katalysator.

 

Tidsskriftet kan rekvireres ved henvendelse til centret. Abonnement/medlemskab koster kr.300